El Sindicat de Barri del Poble Sec presenta ‘La Deshonrada’, 18 vivendes per a famílies del barri

Avui a Plaça Santa Madrona, el Sindicat de Barri del Poble Sec ha presentat el bloc ‘La Deshonrada’. Un edifici de 18 vivendes al carrer Fonthonrada, 39 que al 2015 va ser adquirit per un fons d’inversió i el manté practicament buit i abandonat. L’acció compta amb el recolzament de les veïnes del Bloc Llavors del Poble Sec; Espalter 6, del barri del Raval i del bloc Borrell, 59 del barri Sant Antoni.

SantaMadrona

“És un exemple paradigmàtic del que està succeint al barri del Poble Sec: finca vertical, pràcticament buida i amb veïnes sobrevivint a accions de mobbing per part de la propietat”, expliquen des del Sindicat. Entre gener i abril del 2018, tres famílies van deixar els seus habitatges com a conseqüència de les pràctiques de moobing per part de la propietat  i desnonades pel poder judicial.

Per altra banda, davant els intents de negociació de les habitants de l’edifici amb la propietat per revertir l’estat d’abandó de la finca, l’empresa Liminionas SL ha defugit les demandes. Així, es mantenen  goteres que afecten a 3 pisos i que al seu torn han causat nombrosos desperfectes al sostre de la finca. No s’han atés tampoc les reclamacions d’un veí, dependent i amb contracte de renda antiga, de canvi de tensió de la xarxa elèctrica en el seu habitatge i s’han deixat al descobert canonades d’amiant. “Pràctiques com aquestes obliguen a les persones que habiten l’immoble a viure en situació d’infrahabitatge”, sentencien des del Sindicat.

Fonthonrada.jpgEl passat 15 de maig es va viure un intent de desallotjament a l’edifici. Aquest va ser aturat gràcies a la mobilització veïnal promoguda pel Sindicat de Barri. En aquell moment,  la regidora del districte de Sants-Montjuïc Laura Pérez Castaño, va fer un tuit on felicitava la defensa del barri i instava a Liminiosas SL “a una reunió urgent per corresponsabilitzar-se de la situació de les famílies amenaçades per l’expulsió dels seus habitatges i els indicis del mobbing immobiliari denunciat pel veïnat”.

Lluny d’iniciar un diàleg amb el Sindicat i l’Administració pública, o d’arreglar els nombrosos problemes que pateix l’immoble, Liminionas SL està invertint una suma considerable de diners en posar alarmes i portes blindades en els pisos buits, segons han explicat les veïnes. “Estimem almenys 10.000 € en despeses efectuades per a la propietat durant el període maig-juny en dispositius de seguretat. És evident que la finca de Fonthonrada 39 està en mans d’una entitat l’únic interès és l’acumulació de capital en detriment d’una necessitat bàsica de les persones; l’habitatge”, expliquen

El col·lectiu de defensa de l’habitatge destinarà les 11 vivendes buides per allotjar a algunes unitats familiars del barri, i reivindicar així, l’espai com a lloc de resistència per lluitar contra l’expulsió de les veïnes. A més, exigeixen a Liminiosas S.L. que aturi els desnonaments, que arregli els desperfectes i que destini els pisos a lloguer social.

No Responses

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *