CCCBARRI: Al voltant de ‘Fóra’

L’Associació de Veïns de Casc Antic i el CCCbarri programen en una mateixa setmana les projeccions de The Empty Center i Fóra per mostrar al Gòtic i al Poble Sec, de manera conjunta, com les imatges poden arribar a desenrotllar les línies temporals, les històries i les subjectivitats que s’enllacen al voltant d’espais concrets: un manicomi gallec, el centre buit d’una ciutat alemanya.

FóraSessió 1. The Empty Center (Hito Steyerl, Alemaña, 1998, 62′)
Dijous 21 de novembre. 20 h
Associació de Veïns de Casc Antic (C/ Rec, 27)

El vídeo segueix fidelment els processos de la reestructuració urbana que han tingut lloc al centre de Berlín els últims anys. El 1990, el moviment okupa proclama una república socialista a la zona de la mort. Vuit anys després, la nova seu general de Mercedes Benz sorgeix en el mateix lloc. La pel·lícula utilitza superposicions suaus per subratllar els canvis arquitectònics i polítics dels últims vuit anys. S’enfoca a la plaça Potsdam per descobrir traces dels canvis deguts al poder global, i el consegüent desmantellament i reconstrucció de les fronteres. Alhora torna a recórrer la història de l’ostracisme i de l’exclusió.

El vídeo segueix fidelment els processos de la reestructuració urbana que han tingut lloc al centre de Berlín els últims anys.

Sessió 2. Fóra (Pablo Cayuela i Xan G. Viñas, Galicia, 2012, 95′)
Diumenge, 24 de novembre. 19 h Centre de Cultius Contemporanis del barri (CCCb) (C/ Puríssima Concepció, 28)

Fóra explica la història del manicomi de Conxo, a Galícia, des dels documents, les imatges i les veus que il·luminen la seva fundació fins als conflictes més recents. Una indagació sobre les històries ocultes d’un lloc i les històries que revelen la necessitat d’explorar amb més detall el significat social de determinats espais reprimits de la memòria urbana.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *