Comissió per a la recuperació del Palau de la Premsa

palau DEFLa recuperació d’El Palau de la Premsa, edifici situat al carrer de l’avinguda Rius i Taulet, ha estat des de fa anys una reivindicació del teixit veïnal de Poble Sec. Aquest edifici, catalogat com a monumental, va ser construït durant la celebració de l’Exposició Universal del 1929 i aquests últims anys s’ha utilitzat com a magatzem per a la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Tot i la històrica reivindicació, no va ser fins a mitjans del 2015 quan va néixer la Comissió per a la recuperació del Palau de la Premsa, formada per diverses persones a títol individual i entitats del barri, com ara la Unió de Veïns, la Coordinadora d’Entitats, el grup de geganters, els Amics de la plaça Santa Madrona, Cooperasec i Mujeres Palante, entre altres.

Aquesta comissió vol recuperar aquest espai per donar-hi un ús de barri. S’ha parlat d’un espai per a la gent gran, d’un laboratori d’emprenedoria col·lectiva d’assessorament de cooperativisme, d’un espai per a les dones i els joves del barri i també d’espais per establir sinergies amb l’escola Jacint Verdaguer.

Tot i la resposta favorable del Districte, sembla que de cop i volta, a l’edifici li han aparegut molts pretendents, i ja es parla que l’Institut del Teatre s’hi està interessant com una possible ubicació, també, del Museu de les Arts Escèniques. Des de la comissió, però, es vol continuar lluitant perquè aquest espai sigui un espai del i per al barri, però demanen el suport de les entitats i de les veïnes per aconseguir-ho.

 

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *