Comitè Poble Sec-Raval de la Vaga de totes

vaga de totes 19M

El comitè del Poble Sec i Raval de la Vaga de Totes va néixer amb el pretext de la jornada de lluita feminista del 22 d’octubre del 2014. Promogut per la iniciativa Vaga de Totes, que aleshores tenia mig any de recorregut, va aplegar una vintena de dones, lesbianes i trans dels dos barris veïns. Partíem de la idea proposada pel projecte general: treballar cap a una forma de vaga general on totes les persones poguéssim participar; on aquelles que hem estat històricament excloses –discursivament, encara que a la pràctica haguessin participat de maneres diverses– trobéssim formes alternatives de lluita des de les nostres posicions al mercat laboral, al sistema de consum i a la vida quotidiana.

A l’hora de treballar localment ens hem trobat però amb una realitat: la dificultat per arribar a altres dones, lesbianes i trans del barri, per trobar espais, horaris i codis comuns. Estem a tot arreu i som moltes. Som una força dispersa i estem treballant per a teixir llaços i enxarxar-nos. Ens reunim els dimarts a l’ateneu La Base i, tot i que seguim les propostes de l’assemblea general per a coordinar-nos amb altres comitès, som autònomes i volem incidir localment.

L’assemblea és oberta a totes aquelles persones que han estat socialitzades com a dones, i/o s’indentifiquen a si mateixes com a dones i/o lesbianes, i/o trans. Entenem que els espais de decisió han d’estar ocupats per aquestes persones tot i que les accions i convocatòries són per totxs. Estem obertes a tota mena de propostes. Creiem en les estratègies combinades i també volem aprendre pel camí.

El 25 d’abril es celebrarà una reunió al carrer, a les 11:30 h, a la plaça dels Ocellets. Volem convidar a dones, lesbianes i trans del barri per a debatre què farem el proper 19 de maig,  convocatòria de Vaga General de Totes als Països Catalans. La resta de persones estan convidades a participar amb una escolta activa.

El 19 de maig, a banda de la vaga de feina, consum i cures que podem fer totes, hi ha convocada una manifestació a la plaça Universitat, a les 18 h.

vagadetotes.wordpress.com

vgtpoblesecraval@riseup.net

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *