La Base també es manifesta contra el TTIP

no al ttip

El Tractat de Lliure Comerç i Inversions Transatlàntic (l’anomenat TTIP, en les seves sigles en anglès) va convocar desenes de milers de persones el dissabte dia 18 d’abril a Barcelona, en una jornada d’acció global i manifestació per dir “no” a un tractat que volen signar els Estats Units i Europa d’esquenes a la ciutadania i que en el seu nucli retalla drets i llibertats i privatitza més serveis públics per afavorir les transaccions entre els grans lobbies financers i en detriment de les persones i el planeta.

Des de La Base, i organitzat per la cooperativa La Seca i La Igualitària, es va fer una columna de barri que es va sumar a la manifestació convocada a Passeig de Gràcia, encapçalada per uns tractors, amb un recorregut que baixava fins a Gran Via, Pau Claris, Via Laietana i plaça Sant Jaume. Una manifestació que es va desenvolupar en un ambient tranquil, festiu i distès, però amb un gran nombre de presència policial.

El TTIP s’ha venut oficialment com un acord que pot afavorir el creixement econòmic, però en realitat és un projecte polític que amaga un retrocés pel que fa a proteccions socials i mediambientals. De base neolliberal, l’acord desregularitza el mercat laboral i en termes ambientals vol imposar l’agricultura industrial com a únic model agrari, vol posar fi a la sobirania alimentària, vol concetrar la producció de llavors en mans de multinacionals i desmantellar les regulacions i drets dels consumidors afectant el medi ambient i la salut en general.

Si encara no heu signat contra l’acord, encara sou a temps de fer-ho. Aquí t’eniu l’enllaç de la campanya:

http://noalttip.blogspot.com.es

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *