Plataforma recuperem el teatre arnau

arnau DEFRecuperem el teatre Arnau és una plataforma que neix amb la intenció de crear un equipament de gestió comunitària dedicat a les arts escèniques i a la memòria cultural l’entorn del Paral·lel. La plataforma la conformen veïnes, artistes, companyies, col·lectius i entitats molt heterogènies entre elles, però amb un mateix objectiu: fer del vell teatre un espai viu i compromès amb el territori. La plataforma ja porta més de nou mesos de vida i durant aquest temps s’han generat espais de treball, formació i activitats a la plaça Raquel Meller.

Però fa unes setmanes que s’ha fet pública la intenció per part de Convergència i la Diputació de situar en aquest antic teatre el Museu de les Arts Escèniques, més conegut com a MAE. Des de la plataforma estem disposades a dialogar amb tots els agents, però ens oposem frontalment a projectes imposats i desvinculats del treball previ i que tinguin el perill de”turistificar” encara més la zona.

El Paral·lel es troba en un moment clau. Guanyar un espai per a les veïnes i la cultura de base és fonamental per tal que la transformació de la zona no repercuteixi en una gentrificació que es troba força avançada i representa un perill real.

La capacitat de generar contrapoder des del carrer serà fonamental per tal que el teatre pugui esdevenir finalment un referent en la gestió comunitària al centre de la ciutat.

Més info a:

www.recuperemteatrearnau.wordpress.com

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *