S’ha creat El Banc de Temps del Poble Sec, nova iniciativa de Trocasec

Un Banc de Temps és una eina que facilita a un grup de persones intercanviar habilitats, serveis i coneixements d’una manera horitzontal i igualitaria. No s’utilitzen diners. Únicament es comptabilitzen, si es vol, les hores de serveis prestats i rebuts. Fomenta de manera comunitària la cooperació i la solidaritat entre els seus integrants.

I com funciona? Una persona diposita unes hores de temps oferint les seves habilitats, serveis i coneixements i, a canvi, pot demanar temps a altres persones per resoldre les seves necessitats quotidianes. Per això no es tracta d’un projecte de voluntariat, ja que es demana que tothom aporti i rebi mitjançant intercanvis multilaterals i recíprocs, on la unitat de canvi és el temps.

Al Banc de Temps les habilitats, serveis i coneixements que s’intercanvien els proposem els mateixos socis i sòcies que formem part. Per exemple, es poden intercanviar classes d’idiomes, reparacions domèstiques, classes d’informàtica, de cuina, i tot el que puguis imaginar. T’hi apuntes?

Escriu: tictacpoblesec@gmail.com

trocasec-80_retocadaBN

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *