ASSEMBLEA DE BARRI DE POBLE SEC: CRÒNICA D’UN DEBAT SOBRE LLUITES POLÍTIQUES

Som persones capaces de pensar col·lectivament solucions per canviar el sistema? Cal sumar les iniciatives de les lluites d’esquerres? Com es pot manar des del carrer? Cal entrar dins el poder per derribar-lo o cal estar en un contrapoder? Cal anar contra el sistema o fer un altre sistema?

Aquestes i altres preguntes es van generar en un debat molt ric i molt engrescador que es va fer el diumenge 24 de novembre a l’Ateneu Rebel, organitzat per l’Assemblea de barri de Poble Sec amb la intenció de posar sobre la taula les propostes d’alguns processos polítics que s’estan generant per caminar cap a una redefinició d’aquest sistema que cada dia ens oprimeix més.

assemblea

Van faltar alguns ponents, però no les ganes de debat. Precisament, la gran assistència de persones disposades a compartir i parlar durant una estona va fer que l’assemblea no se suspengués pels imprevistos i, al contrari, va agafar un gir molt dinàmic amb un intercanvi d’idees i reflexions sobre lluites i maneres d’entendre el canvi molt enriquidores.

Algunes persones del Partido X, de la CUP de Poble Sec i persones que segueixen de prop el Procés Constituent van presentar els objectius i les maneres de treballar d’aquests processos. I a partir d’aquí el debat va extendre’s gairebé dues hores.

Seria impossible resumir totes les sensibilitats i matisos que van ser presents en aquesta assemblea, tot i que si una cosa va quedar clara és que cal acabar amb el règim actual. Però l’interessant va ser plantejar què volíem dir quan parlàvem de règim: només els polítics? Queda clar que avui existeix una minoria que decideix sobre totes les persones i que si el règim és difícil de fer caure potser el què cal és començar a pensar en com ens (re)construïm des de les bases, com potenciem projectes locals com els que s’estan generant al barri i com podem entre totes buscar les escletxes que encara tenim de fer xarxa, de pensar-nos col·lectivament i de crear una cultura que cooperi més que no pas competeixi.

Tanta intel·ligència col·lectiva no es pot deixar escapar i per això des de l’Assemblea de barri tenim el compromís de tornar a organitzar, i més sovint, trobades en format de debat que ens permetin obrir uns espais on les paraules prenguin sentit, on les idees flueixin i on les lluites es comparteixin i s’adjectivin.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *