EINES: Teixint diàlegs per a connectar persones

foto 2

Des de la cooperativa EINES estem tirant endavant un projecte que té per objectiu visibilitzar les vivències del barri per part de les dones. Partint de la idea que els espais no són neutres al gènere, i que tampoc són elements externs a les persones, hem volgut parlar de l’experiència de les dones i la seva relació amb els espais del barri.

El projecte consisteix en la realització d’una sèrie d’entrevistes a dones de diferents generacions, origens culturals i nivells econòmics. El procés ens ha dut a localitzar les entrevistes a diferents escenaris del Poble Sec segons els espais que les dones consideren més importants i significatius del seu dia a dia, generant així una cartografia de les emocions, ja que entenem que les vivències generen vincles alhora que identitat. Les entrevistes, que s’estan enregistrant des del mes de gener, conformen el material que donarà lloc a un curt- documental que connectarà els seus discursos i del qual en projectarem un petit fragment el proper 8 de març al Centre Cívic El Sortidor.

Pretenem que les veus de les dones es tinguin en compte quan es pensa i s’intervé sobre l’espai públic, sabent que aquest sempre ha estat pensat des d’una mirada androcèntrica i etnocèntrica. Aquesta acció la pensem a partir de tenir en compte les diverses mirades i recollir les necessitats que parteixen de les nostres particularitats.

Compartint les diverses percepcions volem fomentar la coneixença i les relacions de suport mutu entre dones del barri. Per aquest motiu volem convidar a totes les dones interessades en participar a l’espai de trobada del 8 de març, per debatre i dibuixar línies sobre quines són les necessitats específiques de les dones al nostre barri.

Per tal que el projecte pugui mostrar la diversitat d’experiències i necessitats de les dones del barri us animem a participar de les activitats del 8 de març al Centre Cívic del Sortidor.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *