L’ateneu cooperatiu del Poble sec fa un any: Seguim treballant, seguim fent base!

El passat cap de setmana del 24 i 25 de gener, l’ateneu cooperatiu La Base va celebrar el seu primer aniversari. Un any de compromís, un any de barri, un any creant alternativa: la de bastir, per nosaltres mateixes, les condicions de vida que volem i la comunitat que ens les pot fer possibles, per mitjà de l’autogestió, en el marc del barri on vivim, i implicant-nos en les problemàtiques que s’hi pateixen.

El cap de setmana va estar farcit d’activitats per a tots els gustos. Dissabte, al vermut itinerant amb la Xaranga del País Valencià, vam recórrer el barri fent visita a projectes com Babàlia, La Electrodoméstica, el CCCBarri, i l’Hort de la Font Trobada, una iniciativa que busca l’autogestió veïnal d’un espai en desús per tal de fer un hort col·lectiu.

Després del vermut i del dinar, es va fer la Inauguració de l’Ateneu d’Oficis. Un projecte que neix amb força i que pretén ser un espai on compartir coneixements entorn als oficis històrics i donar servei a la gent del barri, a un preu just i amb materials que respectin el medi ambient.

A la tarda, després de l’humor de ‘El Sobrino del Diablo’, ens vam acostar a l’experiència de Rojava, nom que se li dona al Kurdistan sirià, en una xerrada-col·loqui, perquè les lluites d’arreu del món no ens són alienes.

Ja durant la nit vam omplir La Base de música en directe i ganes de passar-s’ho bé!

Diumenge va ser el torn de les més (però també les no tant) petites, amb el Minitroc i la Cercavila de Babàlia, el projecte de criança compartida de l’ateneu. Durant tot el dia, vam fer germanor amb el dinar, espectacles i concerts, i l’especial Aftervermuteka, per acabar el cap de setmana ballant juntes, des de la més petita a la més gran.

Molts projectes emergeixen de La Base i esdevenen eines pel barri i per la gent implicada a l’ateneu. Babàlia, l’Aula d’Estudis, l’Espai de Trobada, l’Ateneu d’Oficis, La Igualitària, La Biblioteca Espontània, el Grup de Lectura i La Nit de Llengües demostren que juntes podem fugir de la lògica capitalista i crear, des del comú i per al comú, noves xarxes de col·laboració i noves condicions de vida.

No ha estat un camí fàcil aquest primer any de La Base. Es tracta d’una idea ambiciosa que vol penetrar directament en el barri per caminar cap a un Poble Sec cooperatiu. A partir d’ara comença una etapa que esperem que duri molt de temps i faci arrels al barri per poder compartir un any més el nostre aniversari amb totes les veïnes.

Per molts anys més!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *