Recull de micro-relats transfeministes

“Había una vez una princesa muy bella… Ella vivía en esta ciudad con su padre.
Un día salieron a disfrutar del día todas juntas pero un dragón se la llevó. Por fin, uno de los hombres que envió el rey, pudo rescatar a la princesa. Después, se enamoraron y se casaron. Vivieron muy felices para siempre.”

 

pròleg: per què el fem?

gina_peludaPerquè trobem a faltar literatura feminista, mons i personatges que revelin la nostra veritable història. Volem sentir, llegir i gaudir de l’altra cara del relat oficial i androcéntric, habitualment silenciada o relegada a segon pla. No ens referim a un discurs específic de dones, lesbianes i trans, sinó a qualsevol història sensible a la seva realitat, particular i alhora diversa.

“textos que iluminen la imagen de la mujer escondida detrás de las máscaras de la hija devota, la abnegada esposa, la madre sacrificada y la viuda ejemplar”

“para reivindicar la otra cara de la mujer que obedece, decora, consuela y calla.”

I així, dins de les infinites possibilitats literàries, anar teixint trossos de vida on dones, lesbianes i trans siguin el subjecte actiu i protagonista de la trama. Llavors podrem configurar un petit i bell paquet bomba dirigit al cor de l’heteropatriarcat, serà el nostre regal per Sant Jordi.

bases

-qui pot participar? Qui vulgui.

-extensió: Menys de 300 paraules.

-temàtica: El tema és lliure, però amb perspectiva transfeminista, ja sigui realista o de ficció, i que encaixi amb els principis de l’Altaveu. Es valorarà la qualitat del relat i del text, l’originalitat i l’impacte emocional. Els relats han de ser originals (no publicats abans).

-terminis: Es podran entregar fins el 10 d’abril.

-entrega: S’enviaran per correu electrònic (en format word o similar) a laltaveudelpoblesec@gmail.com o impresos a C/Hortes 10, per correu o en persona. S’ha de posar títol, nom i una forma de contacte.

-qui llegirà i escollirà els relats? L’Altaveu del Poble Sec i la Biblioteca Espontània de La Base.

-idioma: en qualsevol idioma, però amb traducció al català o castellà.


recull

Farem una publicació amb els relats seleccionats. Ho comunicarem a les seves autores i les convidarem a participar en l’acte de Sant Jordi que organitza la Biblioteca Espontània a la Base el dia 22 d’abril.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *