Atac al multireferèndum el “dia de la democràcia”

multireferendum

Context: 25 de maig, dia de les eleccions europees. Lloc: Plaça dels Ocellets, Poble Sec.

Un parell de persones amb una taula de menys d’un metre quadrat ofereixen butlletes per votar i donar l’opinió sobre diferents àmbits de la justícia i el mediambient. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra s’apropa a la taula i convida a la gent que hi participa a plegar veles i marxar cap a casa. Dies abans, la junta electoral central havia prohibit la recollida de vots coincidint amb el dia de les eleccions europees.

Les persones a qui van identificar i a les que, fins i tot, a algunes comarques com Vic ja han citat a declarar a denúncia dels Mossos d’Esquadra formen part del projecte de Multireferèndum.

El Multireferèndum 2014 neix a Catalunya com una iniciativa per debatre i decidir sobre qüestions actualment bloquejades en les institucions polítiques. Neix, a més, amb la voluntat d’incidir en les decisions polítiques referents sobretot a la justícia social i mediambiental. La proposta va sorgir de l’organització Som lo que sembrem i la Plataforma Aturem el Fracking i va ser recolzada per diversos col·lectius i persones a títol individual. La consulta va restar activa fins el passat 4 de juny. Constava de 4 preguntes generals referents a temàtiques com l’ús dels transgènics en l’agricultura, el pagament del deute, el control del sector energètic i recursos democràtics com les iniciatives legislatives populars. L’última pregunta era una referent al territori, cada província en tenia una de diferent, sobre BCNworld (Tarragona), servei públic de l’aigua (Lleida), i la MAT (Girona).

La consulta va durar tot el mes de maig i durant el mes de juny tenen previst publicar els resultats.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *